(GA-1) Ay'ın Evreleri Gözlemi

5.sınıf öğrencilerimizle birlikte yaptığımız deneyde, Ay'ın evrelerini gözlemledik. Bunun için bir ayakkabı kutusunu siyah renge boyadık ve içine beyaz bir ping pong topu astık. Kutunun her bir kenarına bir pencere açarak, el feneri yardımıyla Ay'ın evrelerini gözlemlemeye başladık.

Bu deneyimizle, öğrencilerimiz Ay'ın döngüsünü ve evrelerini daha iyi anladılar. Ay'ın evrelerini gözlemleyerek, öğrencilerimiz Ay'ın yüzeyindeki farklılık ve değişimleri daha iyi anladılar. Ayrıca, bu deney sayesinde öğrencilerimiz gözlem yapmanın önemini ve nasıl yapılacağını öğrendiler.

Bu deneyimiz, Fen Bilimleri dersimizdeki "Ay'ın Evreleri" kazanımına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz gözlem yaparak, gözlem yapmanın önemini kavradılar ve fen bilimleri ile ilgili temel becerilerini geliştirdiler.

Deneyimizden aldığımız sonuçlar, öğrencilerimizin öğrenme sürecinde deneylerin önemini vurgulamaktadır. Bu deneyimiz sayesinde öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de fen bilimleri konusunda daha bilinçli hale geldiler.

Deneyimizi okul web sitemizde paylaşarak, diğer öğrencilerimizin de bu deneyi yaparak Ay'ın evrelerini öğrenmelerine yardımcı olmayı umuyoruz.

03.05.2023 199

03-05-202303-05-2023