(GA-1) Maya Mantarları ile Hamur

5. Sınıf Öğrencilerimiz Maya Mantarlarıyla Hamur Yoğurdu!

Okulumuzun 5. sınıf öğrencileri, bugün evde yaptıkları bir uygulama ile maya mantarları hakkında bilgi edindiler. Öğrenciler, öğretmenleri tarafından verilen tarife uygun olarak hamur yoğurup maya kullandılar ve yarım saat bekledikten sonra kabarmış hamurları gözlemlediler.

Öğrencilerimiz, mayanın doğru sıcaklıkta aktive edilmesi, hamurun nemli bir ortamda bekletilmesi ve yeterince zaman verilmesinin hamurun kabarmasını sağladığını öğrendiler. Uygulama sırasında öğrenciler, bilimsel süreci gözlemleyip, deneyimlediler ve el becerilerini de geliştirdiler.

Bu uygulama, öğrencilerimizin bilimsel merakını artırdı ve onları evde de uygulamalı olarak öğrenmeye teşvik etti. Öğrencilerimizi tebrik ederiz!

03.05.2023 44

03-05-2023