Mart, Nisan ve Mayıs ayları Vizyon Belgesi İzleme Raporumuz

Mart, Nisan ve Mayıs ayları Vizyon Belgesi İzleme Raporumuz

29.05.2019 393

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ADNAN MENDERES İMAM HATİP ORTAOKULU

KALİTE TAKİP SİSTEMİ (VİZYON BELGESİ) İZLEME RAPORU 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı Mart, Nisan, Mayıs aylarını kapsayan ve Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında kaliteyi yükseltme amacı taşıyan  Kalite Takip Sistemi çerçevesinde hazırlanan Kütahya Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesinin uygulanması ile ilgili okulumuzda yapılan çalışmalar aşağıda sıralanmıştır.

MART AYI FAALİYETLERİ:

  • Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, dilimizin söz ve yazı varlığını geliştiren, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, bireyler olmalarını sağlamak için okulumuzda 40 şiir 40 şair etkinliği düzenlendi.
  • Eğitim hayatında örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan öğretmenlerle ilgili; Doğan Cüceloğlu´nun  "Öğretmen Olmak" adlı kitabı okundu ve müzakere edildi.

     Öğrencilerimiz okulumuzun mescidinde müezzinlik, imamlık, vaizlik vb. mesleki çalışmalar yaptılar.

  • Devam ve uyum sorunu yaşayan öğrencilerimizi tespit etmek için yapılan anket sonuçlarına göre veli ve öğretmen görüşmeleri gerçekleştirdik. Öğrencinin okula devamını sağlamak için gerekli tedbirleri aldık.

  • Öğrenciler bilim adamlarının icat ve keşifleri ile ilgili araştırmalar yaparak araştırma sonuçlarını somut projelerle arkadaşlarına sundular.

 Öğrencilerimizin zeka oyunları oynayarak sosyalleşebilekleri ve okuldaki boş zamanlarını değerlendirebileceği bir etkinlik alanı hazırladık.

Okulumuzun dışarı açılan sınıf kapılarının açılma alanlarını belirten işaretler koyduk. Bu çalışayla birlikte öğrencilerimiz okulda daha rahat dolaşabilecekler.

NİSAN AYI FAALİYETLERİ: 

  • Okulumuzda "Tartışarak Anlaşıyoruz" münazara etkinliği düzenlendi.
  • Öğrencilerimize müze bilinci aşılamak , yerel ulusal temelde yeraltı zenginliklerini tanıtmak amacıyla Jeoloji müzesine gezi düzenlenmiştir.
  • Önemli Türk büyüklerinin resimleri ve hayatlarının kısa bir özeti bulunan afişleri sınıf kapılarımıza yapıştırdık. Öğrencilerimizin bu önemli şahsiyetlerin hayatlarından ve sözlerinden etkilenmelerini amaçladık.

 Kültür ve medeniyetimizdeki bilim havzalarının ve gönül coğrafyamızın geçmişini ve bugünkü durumunu analiz eden Halime TOROS´un "Asya Kandilleri" adlı kitabı okundu ve müzakere edildi.

Ramazan ayınında gelmesi münasebetiyle öğrencilere kandillerin önemi anlatıldı. Ramazan ayı ve bayramı ve diğer mübarek günler ile ilgili bilgi verildi.

Öğrencilerin kazanım düzeylerini öğrenmek ve değerlendirmek, ayrıca eksik kazanımlar için önlem almak amacıyla zümre öğretmenleri toplantılar gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin kazanım düzeylerini öğrenmek ve değerlendirmek, ayrıca eksik kazanımlar için önlem almak amacıyla zümre öğretmenleri toplantılar gerçekleştirdiler.

MAYIS AYI FAALİYETLERİ: 

  • Öğrencilerimizle birlikte Şehit Selman Çelik İlkokulunun düzenlediği sene sonu resim sergisini ziyaret ettik.

Öğrencilerimizin aktif katılımıyla sınıflarda ve okul mescidinde mukabele okundu.

Öğrencilerimiz Hindistan'daki mektup arkadaşlarına ilk mektuplarını yolladılar.

Yıl içerisinde farklı dallarda başarı gösteren öğrencilerimiz oluşturduğumuz iftihar köşesine eklenecek. 

Prof. Dr. Vahit GÖKTAŞ'ın "Tasavvufi Terbiyenin Günümüz Din Eğitim - Öğretimine Sunabileceği İmkanlar" Kitabı okundu ve müzakere edildi.

Ramazan ayı münasebetiyle okulumuzda iftar yemeği düzenlenmiştir.

Kalite Takip Sistemi Vizyon Belgesi 2. Dönem İzleme Raporu hazırlandı. 

DEĞERLENDİRME: 2019 Mart, Nisan, Mayıs aylarını kapsayan Kalite Takip Sistemi Kütahya Vizyon Belgesinde yer alan etkinliklerden hepsi gerçekleştirilmiştir.

 

31/05/2019 

Ramazan ÖZDEMİR

Okul Müdürü