13.04.2017 4718

Okulumuz Okmeydanı, Gültepe, Sultanbağı mahallelerinin kesiştiği noktada üç mahalleye hizmet vermek amacıyla ilköğretim okulu olarak yapılmış ve 1994 – 1995 Eğitim Öğretim yılında hizmete girmiştir.

İlk açıldığı yıl ara sınıflara öğrenci alınması sebebiyle aynı yıl 5. ve 8. sınıflardan ilk mezunlarını vermiş, 1997 – 1998 Eğitim-Öğretim yılından itibaren de ilköğretimin zorunlu hale getirilmesiyle yalnızca 8.sınıflardan mezun vermeye başlamıştır.

Okul binamız depreme dayanıklı yapılmadığı için 2006 yılı Ağustos ayında Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği tarafından yapılan inceleme sonucundaki rapora dayanılarak 3 Kasım 2006 tarihinde boşaltılmıştır. Eğitime Milli Egemenlik İlköğretim Okulu ve Şair Şeyhi İlköğretim Okulunda, 2007 – 2008 Eğitim Öğretim yılında ise Milli Egemenlik İlköğretim Okulu ve Sağlık Meslek Lisesi binalarında devam edilmiştir.

Okulumuzun binası Nisan 2007’de yıkılarak yeni binasının ihalesi yapılmış. 2009 2010 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz tekrar eğitime başlamıştır.

Okulumuz öğrencileri, gerçekleştirilen kültürel ve sportif faaliyetlerde okulumuzu ve ilimizi başarıyla temsil ederek , çeşitli dereceler almaktadırlar.

Okulumuz kaloriferli olarak yapılmış olup yakıt olarak doğalgaz kullanılmaktadır.